Za 4 osobe
600 g mlevenog junećeg mesa
2 glavice crnog luka
7 čenova belog luka
800 g paradajz pelata
400 g crvenog pasulja
2 do 3 kašičice tucane ljute paprike
ljuta papričica
so i biber
½ kašičice origana
½ kašičice kima
3 kašike ulja
2 kocke crne čokolade
Prilog
4 veća krompira
kisela pavlaka
Način pripreme
1. Na ulju izdinstati crni luk, nekoliko minuta. Posoliti. Dodati mleveno meso, i tako dinstati sve dok voda iz mesa ne ispari. Zatim dodti seckani beli luk, usitnjen paradajz pelat i začine. Ostaviti da se kuva oko 50 minuta na umerenoj ‘vatri’.
2. Pred kraj kuvanja dodati crveni pasulj iz konzerve i crnu čokoladu. Sve to ostaviti još nekoliko minuta da se ukrčka.
3. Skuvati krompir u ljusci i servirati ga uz jelo, a po želji preliti kiselom pavlakom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.