Testo
500 g brašna
6 dl mleka
5 jaja
1 kesica vanilin šećera
½ kašičice soli
Za prženje
5 dl ulja
500 g masti
Za serviranje
prah šećer
Način pripreme
1. U posudu za mešanje sipati mleko, jaja, šećer, so i vanilin šećer i polako uz mešanje sipati brašno dok se ne dobije žitko testo, gušće nego za palačinke.
2. Zagrejati ulje i mast i umočiti modlu u masnoći. Umočiti zagrejanu modlu u testo do pola, a zatim u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene. Tučkom za meso otresti krofnu sa modle i ponavljati proces dok se ne potroši svo testo. Po potrebi dodavati još ulja i masti.
3.Servirati posuto prah šećerom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.