Za 2 osobe
Testo za palačinke
200 g brašna
2 jaja
1,5 dl kisele vode
1 dl mleka
limunova kora, rendana
½ kašičice soli
kašika ulja
Preliv
20 g margarina
3 kašike šećera
sok od ½ limuna
sok od 3 pomorandže
0,5 dl likera od pomorandže
0,3 dl konjaka
Dekoracija
rendana čokolada
Način pripreme
1. Napraviti palačinke.
2. U tiganju na margarinu rastopiti šećer (do karamelizacije), dodati sok od limuna i pomorandže i liker od pomorandže da se dobije srednje gust sos.
3. Već pripremljene palačinke presaviti na trouglove, pa ih ukrčkati u tiganju sa sosom. Preliti ih konjakom i flambirati, odnosno ‘zapaliti’.
4. Služiti tople.
Savet: Preko serviranih palačinki narendati čokoladu, a po želji ih možete puniti mlevenim orasima, lešnicima ili bademima. Kugla sladoleda zvuči preterano, ali …
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.