Za 2 osobe
kore za pitu
1 šargarepa
½ paprike
nekoliko listova kupusa
1 mladi luk
50 g pirinčanih rezanaca
100 g dagnji
100 g škampa
sos od soje
sos od ostriga
so i biber
đumbir
1 jaje
ulje za prženje
Način pripreme
1. Potopiti rezance u vrelu vodu da omekšaju.
2. Iseckano povrće propržiti u voku i dodati dagnje i škampe. Začiniti sosom od ostriga, sosom od soje i malo soli i bibera. Dodati đumbir, zatim i pirinčane rezance.
3.Iseći kore na dimenzije 20 x 20 cm, ivice premazati jajetom, zatim ih filovati proprženim povrćem, ostrigama i račićima. Urolati ih. Zatim ih ispržiti na ulju na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.