Kašica
2 dl mleka
50 g ražanih pahuljica
1 kašičica smeđeg šećera
20 g badema
20 g lešnika
Pašteta
1 konzerva tunjevine
3 šampinjona srednje veličine
10 ml ulja
20 g mlečnog margarina
prstohvat soli
3 lista zelene salate
4 tost hleba
Voćna salata
¼ jabuke
¼ banane
¼ pomorandže
Način pripreme
1. Sipati mleko u posudu, dodati ražane pahuljice, smeđi šećer, mleveni badem i lešnik. Staviti na šporet da prokuva, pa skloniti sa strane da se hladi.
2. Napraviti paštetu od tunjevine: ocediti tunjevinu od ulja. Šampinjone oprati i iseći, pa ih sotirati na malo ulja. Ohlađene pečurke dodati u tunjevinu zajedno sa margarinom, malo posoliti, pa ispasirati blenderom dok ne postane kremasta, maziva masa. Dodati malo suvog bosiljka i promešati.
3. Iseći dva lista zelene salate. Odstraniti koru tost hleba, a sredinu rastanjiti oklagijom. Premazati paštetom, posuti zelenom salatom i urolati tost.
4. Voćna salata: voće oljuštiti, sitno iseći i sjediniti.
5. U odgovarajuću kutiju za užinu na listu zelene salate spakovati isečeni rolat od tunjevine, kašicu od ražanih pahuljica sipati u papirnu modlu, voćnu salatu u drugu modlu i zajedno upakovati.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.