Za 2 osobe
200 g kačkavalja
3 veća krompira
50 g čvaraka
150 g spanaća
1 kašika pavlake
1 kašičica suvog začina
Prilog
paradajz ili salata po želji
Način pripreme
1. Staviti čvarke u blender i napraviti pastu.
2. U tiganju, na malo ulja, propržiti pastu od čvaraka da se malo otope. Dodati krompir isečen na listiće. Pržiti dok krompir ne omekša.
3. Začiniti suvim začinom.
4. Dodati rendani kačkavalj i pavlaku. Dobro promešati i dodati spanać.
5. Kada se frika zapeče sa jedne, okrenuti je da se zapeče i sa druge strane.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.