Za 2 osobe
800 g dagnje
50 g kačkavalja
100 g mešavine povrća za čorbu
1 kg krupne morske soli
Marinada
3 čena belog luka
1 kašika svežeg peršuna
1 dl mediteran ulja
½ kašičice bibera
sok ½ limuna
Način pripreme
1. U veću zagrejanu šerpu staviti školjke, kuvati ih dok se ne otvore. Posebno skuvati povrće.
2. Napraviti marinadu tako što se svi sastojci stave u blender i dobro promešaju.
3. Otvoriti potpuno školjke i u jednu polovinu staviti meso dagni, začiniti svaku marinadom i dodati pomalo povrća i prekriti rendanim sirom.
4. U pleh staviti krupnu morsku so i na so staviti školjke. Peći u rerni na 200 stepeni dok sir ne počne da se topi.
5. Služiti tople dagnje.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.