Za 2 osobe
800 g dagnje
50 g kačkavalja
100 g mešavine povrća za čorbu
1 kg krupne morske soli
Marinada
3 čena belog luka
1 kašika svežeg peršuna
1 dl mediteran ulja
½ kašičice bibera
sok ½ limuna
Način pripreme
1. U veću zagrejanu šerpu staviti školjke, kuvati ih dok se ne otvore. Posebno skuvati povrće.
2. Napraviti marinadu tako što se svi sastojci stave u blender i dobro promešaju.
3. Otvoriti potpuno školjke i u jednu polovinu staviti meso dagni, začiniti svaku marinadom i dodati pomalo povrća i prekriti rendanim sirom.
4. U pleh staviti krupnu morsku so i na so staviti školjke. Peći u rerni na 200 stepeni dok sir ne počne da se topi.
5. Služiti tople dagnje.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.