Gratinirane dagnje

Gratinirane dagnje

Za 2 osobe

800 g dagnje
50 g kačkavalja
100 g mešavine povrća za čorbu
1 kg krupne morske soli

Marinada

3 čena belog luka
1 kašika svežeg peršuna
1 dl mediteran ulja
½ kašičice bibera
sok ½ limuna

Način pripreme

1. U veću zagrejanu šerpu staviti školjke, kuvati ih dok se ne otvore. Posebno skuvati povrće.

2. Napraviti marinadu tako što se svi sastojci stave u blender i dobro promešaju.

3. Otvoriti potpuno školjke i u jednu polovinu staviti meso dagni, začiniti svaku marinadom i dodati pomalo povrća i prekriti rendanim sirom.

4. U pleh staviti krupnu morsku so i na so staviti školjke. Peći u rerni na 200 stepeni dok sir ne počne da se topi.

5. Služiti tople dagnje.

image_pdfPDFimage_printŠtampa