Gastronomadi putuju, traže i pakuju u svoje magične kofere svaku priču i svako jelo i taj put se nikada ne prekida. Ovo je priča o uspešnoj poslovnoj ženi, koja je Atinu rešila da zameni predivnim planinskim selom u oblasti Zagori i oazu mira napravi u Kato Pedini. Lila je energična, kreativna osoba, prava umetnica u svetu hedonizma, pa tako kod nje dolaze srodne duše iz raznih delova Grčke. Šampionka je u pravljenju čuvene kasopite, čiji je tajni sastojak puter od ovčijeg mleka. Njena kuhinja je puna detalja, a kuvanje sa njom čista inspiracija. Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja bila je dovoljno inspirisana da uz njene recepte za kasopitu i tzatziki salatu pripremi i nepogrešivo dobru jagnjetinu na grčki način.
Gastronomad, nova epizoda u ponedeljak, 9. januara, u 15:05, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.