Za 4 osobe
50 g margarina
200 g brašna
prstohvat soli
1 kašičica sode bikarbone
½ kašičice praška za pecivo
½ kašičice đumbira u prahu
180 g šećera
½ dl ulja
200 g bundeve
2 jaja
Za podmazivanje pleha
10 g margarina 1 kašika brašna
Preliv
300 g mix crveno voće
3 kašike šećera
Način pripreme
1. Izrendati bundevu i na malo ulja propžiti dok ne omekša. Ostaviti sa strane.
2. U drugu posudu staviti margarin, šećer, ulje i jaja. Mikserom izmešati dok se ne ujednači i dobije kremasta masa.
3. U posudu odgovarajuće veličine sipati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i začine i dobro izmešati. Bundevu sipati u posudu sa kremastom masom i promešati, pa nakon toga sipati izmešane suve sastojke. Sve zajedno dobro izmešati dok se ne dobije ujednačena masa.
4. Podmazati pleh margarinom i posuti brašnom, sipati izmešanu masu u pleh i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 1 sat. Proveriti čačkailcom da li je hleb pečen.
5. Napraviti preliv od šećera i malina ili miksa crvenog voća, po želji, i služiti ga uz hleb sa bundevom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.