1 jagnjeća glava
4 šargarepe
1 koren paškanata
1 koren peršuna
1 manji celer
3 lista lovora
1 kašičica suvog začina
½ kašičice bibera
Zaprška
4 kašike ulja
3 kašike brašna
1 manja glavica crnog luka
1 kašika slatke začinske paprike
1 kašičica ljute začinske paparike
Način pripreme
1. U šerpi odgovarajuće veličine, u slanoj vodi kuvati jagnjeću glavu oko 2 sata. Izvaditi glavu iz supe i skinuti svo meso sa glave. U supu staviti seckano korenasto povrće da se kuva, dodati suvi začin, lovor i biber. Vratiti usitnjeno meso u šerpu.
2. U tiganju propržiti sitno seckani luk na malo ulja. Dodati brašno i papriku. Dobro promešati i presuti malo tečnosti iz šerpe da se dobije kremasta zaprška. Zapršku prebaciti u šerpu, sve dobro promešati i ostaviti da se kuva još nekoliko minuta.
3. Služiti toplo, posuto seckanim peršunom.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.