Kajina popara
100 g slanine
1 dl mediteran ulja
½ vekne bajatog hleba
100 g starijeg sira
50 g kačkavalja
50 ml jogurta
50 ml vode
1 kašičica dimljene slatke mlevene paprike
½ kašičice mlevenog crnog bibera
½ kašičice morske soli
Način pripreme
Slaninu propržiti na ulju da ispusti mast. Kada se isprži, izvaditi je sa strane i u to ulje ubaciti sečen hleb. Odvojeno pomešati jogurt i stariji sir. Kačkavalj izrendati. Kada počne da se lepi za dno šerpe, posuti dimljenom paprikom i odmah naliti vodom i začiniti. Dodati jednu polovinu sira i jogurta, a drugu polovinu dodati pri serviranju zajedno sa kačkavljеm i hrskavom slaninom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.