Kurkoto – slani i slatki

Kurkoto - slani i slatki

Kurkoto

200 g brašna
2 jaja
½ dl ulja
200 g feta sira
4 dl vode čaše vode
1 tikvica
1 kašičica suvog začina
½ kašičice suvog bosiljka
so

Za serviranje

ajvar

Slatki Kurkoto

200 g brašna
2 jaja
½ dl ulja
200 g mladog sira
400 ml vode
150 g bundeve
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kesica cimet šećera
½ kašičice soli

Za serviranje

džem od šipurka

Način pripreme

1. U posudu za mešanje odgovarajuće veličine sipati vodu i uz mešanje dodati brašno i so. Zatim dodati jaja, ulje, suvi začin, bosiljak, rendanu tikvicu i sir izmrvljen na sitnije komade. Sve lagano promešati.

2. Presuti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 60 minuta. Služiti toplo sa ajvarom.

3. Slatki kurkuto: U posudu za mešanje odgovarajuće veličine sipati brašno i vodu i dobro promešati. Dodati šećer, jaja, vanilin šećer, so, cimet šećer i sir izmrvljen na sitnije komade. Na kraju dodati rendanu bundevu i ulje i lagano promešati.

4. Presuti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 60 minuta. Služiti toplo sa džemom.

image_pdfPDFimage_printŠtampa