300 g fileta skuše
300 g mladih krompira
200 g boranije
100 g rukole
100 g čeri paradajza
3 šargarepe
1 veza rotkvica
1 kašika rendanog rena
1 kašičica suvog začina
Preliv
1 avokado
1 dl ulja
1 limun
1 kašika meda
so
biber
1 kašika sveže mirođije
1 kašika svežeg peršuna
¼ kašičice belog luka u granulama
Način pripreme
1. Krompir i boraniju skuvati u dve odvojene šerpice i ostaviti da se prohlade.
2. Filete skuše začiniti suvim začinom i ispržiti na malo ulja i ostaviti sa strane.
3. Očistiti zreli avokado od koštice i kore, dodati malo ulja i napraviti pire od njega. Dodati rendanu koru i sok od limuna, so, biber, belog luka u granulama po ukusu, ren, mirođiju i svež sitno seckani peršun. Sve dobro promešati i dodati ulje po potrebi.
4. Šargarepu iseći na kolutove, rotkvice na četvrtine, čeri na polovine i dodati u preliv. Dodati boraniju, rukolu i krompir i sve zajedno promešati sa prelivom.
5. Filete skuše iseći na deblje trake i dodati na salatu.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.