Za 2 osobe
250 g špageta
1 kocka supe
½ dl ulja
1 kašika susamovog ulja
1 glavicacrnog luka
2 čena belog luka
200 g kineske mešavine povrća
250 g gambora
1 kašika skroba
4 kašike soja sosa
biber po ukusu
Dekoracija
2 tvrdo kuvana jaja
Način pripreme
1.Skuvati špagete u vodi u kojoj je rastopljena supa u kocki. Sačuvati vodu od kuvanih špageta pa sa njom nalivati jelo kasnije.
2.Iseckati sitno crni i beli luk. Zagrejati u tiganju malo ulja, pa dodati crni luk. Kratko propržiti, zatim dodati beli luk, mešavinu kineskog povrća, susamovo ulje i kašiku soja sosa. Pobiberiti i posoliti.
3. Rastopiti kašiku skroba i dodati u sos da bi se malo zgusnuo, a zatim dodamo gambore. Sipati još malo soja sosa pa na kraju dodati špagete, lagano promešati.
4. Servirati toplo. Posuti rendanim jajima.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.