Za 6 osoba
Proja
400 g belog kukuruznog brašna
1 kesca praška za pecivo
3 dl vode
1 dl ulja
100 g spanaća
so
biber
2 kašike kisele pavlake
Preliv
200 g slanine
200 g kajmaka
Način pripreme
1. Pomešati sve sastojke za proju i peći u rerni na 180 stepeni, dok ne dobije zlatno žutu boju. Ostaviti da se malo ohladi.
2. U tiganju propržiti iseckanu slaninu i kada postane hrskava dodati kajmak. Kada se kajmak otopi krčkati još minut, dva.
3. Proju usitniti rukama i preliti kajmakom i slaninom. Služiti toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.