Mimama

Mimama

Mimama

2 kuvana krompira
2 glavice crvenog luka
3 čena belog luka
¼ glavice kupusa
1 žuta paprika
1 paradajz
200 g svežih rezanaca
2 jaja
3 kašike slatke začinske paprike
½ kašičice ljute začinske paprike
4 kašike soja sosa
1 kašičica suvog začina
½ kašičice mlevenog bibera
voda
ulje
1 kriška limete
svež peršun

Čučur bavang – Uštipci od luka i kupusa

300 g brašna
1 jaje
50 g kupusa
3 glavice crnog luka
½ kesice praška za pecivo
1 kašičica suvog peršuna
1 kašičica suvog začina
1 kašičica šećera
5-7 dl vode

Jampo Jampo Pisan – Izvolite, izvolite Banana

3 banane
3 kašike šećera
1 kesica cimet šećera
½ kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
9 kašika brašna
džem od šipurka

Način pripreme

1. Mimama: U tiganju zagrejati ulje. Propržiti luk isečen na rebarca pa dodati beli luk isečen na listiće da omekšaju. Dodati vodu po potrebi. U začinsku papriku dodati vodu i dobro promešati tako da se dobije kompaktna pasta. Pastu od paprike dodati u tiganj sa lukom i dobro promešati. Po potrebi dodati još vode. Nakon toga u tiganj dodati kupus isečen na rezance pa potom papriku na štapiće, pržiti i po potrebi dodati malo vode. Začiniti suvim začinom, biberom, soja sosom i ljutom mlevenom paprikom po ukusu. Kada kupus malo omekša, dodati paradajz isečen na kriške, promešati i ostaviti da malo omekša. Dodati rezance, dobro promešati i kada malo omekšaju, sve u tiganju malo pomeriti u stranu i na slobodnom delu dodati 2 jaja, promešati ih u tiganju i prekriti ih povrćem i rezancima. Nakon nekoliko minuta sve dobro promešati i dodati kuvan krompir i uštipke od luka i kupusa. Servirati toplo sa kriškom limete dekorisano peršunom.

2. Uštipci od luka i kupusa: Luk i beli luk iseći sitnokupus na tanke trake i izgnječiti rukama. Pomešati pa dodati začine, prašak za pecivo jaje pa dobro promešati. Dodati brašno i za početak 5 dl vode. Promešati da se dobije masa ni previše gusta ni previše tečna, a da može da se kašikom prebacuje u tiganj sa dubokim vrelim uljem. U dubljem tiganju zagrejati ulje i pržiti uštipke dok ne dobiju zlatno žutu boju i postanu hrskavi.

3. Izvolite, izvolite Banana: Izgnječiti banane i dodati šećer, cimet šećer i prstohvat soli, sve dobro promešati, uz stalno mešanje dodavati brašno, kada je masa gotova dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati. U dubljem tiganju zagrejati ulje, kašikom prebacivati testo u tiganj. Pržiti dok ne dobiju zlatno žutu boju. Izvaditi iz ulja na papirni ubrus da bi se ocedio višak ulja. Servirati sa džemom od šipurka.

image_pdfPDFimage_printŠtampa