4 bataka
2 glavice crnog luka
4 paradajza
300 g bulgura
so
biber
suvi začin
origano
½ kašičice belog luka u granulama
2 dl crvenog vina
2 dl pasiranogparadajza
ulje
Način pripreme
1. Luk iseći sitno, pa ga propržiti na ulju u šerpi odgovarajuće veličine.
2. Batake začiniti solju i biberom, pa ih staviti u šerpu sa lukom da se proprže i dobiju rumenu boju.
3. Paradajz izrendati tako da se odvoji sok od kožice, pa dodati u šerpu. Začiniti suvim začinom, origanom i belim lukom. Dodati pasirani paradajz, vino i naliti vodom da ogrezne.
4. Kada provri ostaviti da se kuva oko 30 do 40 minuta na tihoj vatri.
5. Proveriti da li je piletina kuvana, po potrebi dodati još vode, pa dodati bulgur. Ostaviti da se kuva dok bulgur ne bude kuvan.
6. Služiti toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.