Za 4 osobe
600 g pilećeg filea
1 kašičica soli
1 dl ulja
Marinada
3 dl kiselog mleka
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice origana
Panir
susam
prezla
Prilog
400 g royal mix povrća
Pogača sa sokom od surutke
400 g brašna
1 kašičica soli
1 kesica sode bikarbone
1 dl surutke
1 dl mleka
1 jaje
Način pripreme
1. Pileći file iseći po dužini, tako da se od svakog filea dobije po dva parčeta i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Sve sastojke za marinadu povezati i izmarinirati meso minimum jedan sat.
3. Marinirano meso uvaljati u prethodno pripremljen panir od susama i prezli i pržiti meso u dubljem ulju dok ne dobije zlatno žutu boju.
4. Pogača – sve sastojke dobro umesiti u odgovarajućoj činiji tako da se dobije meko testo.
5. Od testa formirati 4 jufke i razvući ih oklagijom do debljine od 1,5 cm. Pogačice peći u tiganju na umerenoj vatri po 4 minuta sa svake strane.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.