Pogača sa komlovim kvascem
½ šolje mleka
½ šolje vode
1 kašičica šećera
2 komlova kvasca
700 g brašna
1 kašičica soli
1 margarin sa maslacem
2 žumanca
1 kašika suve majčine dušice
susam
Način pripreme
Toplu vodu i mleko pomešati, dodati šećer i kvasac. Kada proradi, posle pola sata dodati brašno. Zamesiti i dodati so, pa ostaviti preko noći. Margarin ostaviti na sobnoj temperaturi i razmutiti sa jednim žumancetom. Testo rastanjiti na debljinu 1 cm. Premazati testo margarinom, pa posuti majčinom dušicom. Urolati testo i seći na pužiće debljine oko 1 cm. Ostaviti da naraste, zatim premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni dok ne porumeni.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.