Pogača sa komlovim kvascem
½ šolje mleka
½ šolje vode
1 kašičica šećera
2 komlova kvasca
700 g brašna
1 kašičica soli
1 margarin sa maslacem
2 žumanca
1 kašika suve majčine dušice
susam
Način pripreme
Toplu vodu i mleko pomešati, dodati šećer i kvasac. Kada proradi, posle pola sata dodati brašno. Zamesiti i dodati so, pa ostaviti preko noći. Margarin ostaviti na sobnoj temperaturi i razmutiti sa jednim žumancetom. Testo rastanjiti na debljinu 1 cm. Premazati testo margarinom, pa posuti majčinom dušicom. Urolati testo i seći na pužiće debljine oko 1 cm. Ostaviti da naraste, zatim premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni dok ne porumeni.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.