Potaž od svežeg graška i selena
900 g graška
100 g graška u mahuni
100 g margarina s maslacem
4 mlada luka
1 čen belog luka
1 l bujona od povrća
100 g krem-freša
1 veza selena
1 kašičica crnog bibera mlevenog
2 kašičice morske soli
Krutoni
2 kašike mediteran ulja
1 baget
½ kašičice belog luka u granulama
½ kašičice čilija sa morskom solju
½ kašičice morske soli
Način pripreme
U šerpi otopiti margarin s maslacem. Kada se istopi propržiti iseckan mladi i beli luk. Kada se luk proprži naliti bujonom. Dodati očišćen i neočišćen grašak. Kada se mahune skuvaju prebaciti ih u vodu sa ledom. U šerpu dodati isečen selen i izblendati čorbu. Začiniti solju i biberom i poslužiti sa prepečenim bagetom.
Baget iseći na kockice i propržiti na zagrejanom tiganju sa mediteran uljem. Začiniti krutone belim lukom, čilijem sa morskom solju i morskom soli.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.