1 pile
1 glavica crnog luka
4 kašike hleba isčenog na kockice
4 kašike prezli
4 jaja
100 g pileće džigerice
8 kašika ulja
4 kašike vode
2 kašike brašna
1 kašika seckanog peršuna
so
biber
Sos
višnje
1 kašika šećera
Prilog
krompir
Način pripreme
1. Na malo ulja propržiti luk. Dodati očišćenu i iseckanu džigericu i propržiti na luku nekoliko minuta.
2. U posudi napraviti fil od jaja, hleba, prezli, vode, ulja, peršuna i brašna. U fil dodati prženu džigericu. Začiniti.
3. Napuniti pile i peći na 180 stepeni, oko 1-1,5 h. Pile se može peći na kromiru.
4. Poslužiti uz sos od višanja.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.