Rogljevačka proja sa blitvom

Rogljevačka proja sa blitvom

Za 6 osoba

150 g kukuruznog brašna
150 g griza
150 g pšeničnog brašna
1kesica praška za pecivo
1,5 dl ulja
3 jaja
2 dl mleka
2 dl jogurta
1 kašičica soli
150 g sira
150 g blitve
½ kašičice suvog origana

Način pripreme

1. U posudu odgovarajuće veličine sipati sve tri vrste brašna i dodati prašak za pecivo. Dobro promešati.

2. Nakon toga dodati ulje, mleko i jogurt. Promešati, pa zatim dodati jaja, sir i blitvu, malo posoliti. Sjediniti masu.

3. Uključiti rernu da se zagreje na 250 stepeni.

4. Sipati masu u pleh obložen papirom za pečenje ili premazan sa uljem i posut brašnom. Peći 5 minuta na toj temperaturi, a zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći oko 20 minuta.

5. Servirati toplo.

image_pdfPDFimage_printŠtampa