Za 6 osoba
500 g pasulja
3 glavice crnog luka
4 kašike ulja
2 kašičice soli
1 kašičica bibera
1 kašika slatke aleve paprike
3 čena belog luka
100 g slanine
1 kašika peršuna
1 suva slatka paprika
600 g kobasica
Prilog
450 g balkanske mešavine povrća
Način pripreme
1. U odgovarajućoj šerpi skuvati pasulj, posoliti i unapred ga pripremiti.
2. Iseckati crni luk i proprziti ga u odgovarajucoj šerpi na malo ulja. Kada malo omekša dodati so, biber, alevu papriku, iseckanu suvu papriku, beli luk, peršun i iseckanu slaninu.
3. Posle kraćeg dinstanja u šerpu dodati kuvani pasulj i malo vode od kuvanja. Sve dobro promešati.
4. Masu presuti u odgovarajući pleh za pečenje i poređati kobasice preko pasulja.
5. Peći u rerni na 180 stepeni 20 minuta dok se sve dobro ne zapeče.
6. Povrće kratko prodinstati u tiganju i servirati sa toplim pasuljem.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.