Za 2 osobe
400 g junećegbifteka
Terijaki marinada
1 dl soja-sosa
0,5 dl šljivovice
1 dl belog vina
2 kašičice žutog šećera
kašika soka od đumbira
Preliv
ostatak marinade
kašika skroba
2 kašike vode
Sastojci za tempura povrće
50 g šampinjona
šargarepa
50 g brokolija
3 kašike brašna
kašika skroba(gustina)
½ kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
1 dl vode
2-3 dl ulja
Prilog
pirinač
so
peršunov list
Način pripreme
1. Napraviti marinadu od soja-sosa, rakije, vina, žutog šećera i soka od đumbira, koji se dobija ceđenjem oljuštenog narendanog đumbira. Biftek marinirati nekoliko sati. Nakon toga biftek ostaviti da se ocedi, a zatim ga izgrilovati.
2. Razmutiti brašno, skrob, prašak zapecivo, so i vodu u smesu gušću od smese za palačinke. U nju umakati povrće i pržiti u dubokoj masnoći na umerenoj vatri.
3. Preostalu marinadu prokuvati sa skrobom razmućenim u vodi, nekoliko minuta. Tim sosom preliti grilovan i isečen biftek, a može se prelivati i dok se griluje.
4. Biftek iseći na tračice i aranžirati ga sa tempura povrćem i pirinčem. Preliti terijaki sosom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.