Za 4 osobe
1 l vode
½ dl ulja
400 g fitness mešavine povrća
300 g bundeve
biber i so po ukusu
1 kašika skroba
Crvena kari pasta
3 čena belog luka
3 kašike ljutog ajvara
¼ glavice crnog luka
ljuta papričica
½ kašičice bibera
kašičica soli
10 g svežeg đumbira
kašičica rendane kore limete
sok od pola limete
Omlet sa blitvom
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
200 g blitve
so i biber po ukusu
5 jaja
Prilog
kuvani pirinač
Način pripreme
1. Crvena kari pasta: sve sastojke za kari pastu sjediniti, sitno iseckati dok se ne dobije kremasta masa.
2. Sipati malo ulja u odgovarajuću šerpu, kada se zagreje ubaciti kašiku kari paste, pa dodati na kockice seckanu bundevu. Naliti sa litrom vode i ostaviti da se kuva desetak minuta.
3. Nakon toga ubaciti fitness mešavinu povrća i čim prokuva dodati u vodi razmućen skrob i sipati u kari da se dobije gušći sadržaj. Čuvati na toplom do serviranja.
4. Omlet sa blitvom: u zagrejanu posudu sipati malo ulja, pa ubaciti na rebarca seckan crni luk. Kada je luk propržen, polovinu odvojiti za dekoraciju omleta, a u ostatak dodati beli luk i blitvu. Malo propržiti, ubaciti cela jaja, posoliti, pobiberiti.
5. Kari servirati na kuvanom pirinču, a omlet na posebnom tanjiru dekorisan sa ostatkom prženog luka. Servirati toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.