1 veza zelja
500 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog belog brašna
300 g mladog sira
200 g kajmaka
5 dl mleka
4 jaja
2,5 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica suvog začina
Za serviranje
ljuti ajvar za serviranjea
Način pripreme
1. U većoj činiji pomešati mleko i jaja. Dodati sir, kajmak, ulje i suvi začin. Zelje iseći na trake i dodati ga u činiju sa ostalim namernicama. Sve dobro promešati.
2. Brašna pomešati u činiji sa praškom za pecivo i uz neprekidno mešanje dodavati postepeno u činiju sa vlažnim sastojcima.
3. Izliti u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje, i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 25 do 30 minuta.
4. Služiti sa ajvarom.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.