300 g krvavice
300 g jabuka
1 kašika šećera
1 kesica cimet šećera
10 g margarina
so i biber
2 glavice crnog luka
1 praziluk (beli deo)
1 kašičica slatke mlevene paprike
ulje za prženje
1 kašika suvog začina
Pire krompir
600 g krompira
30 g margarina
1 dl toplog mleka
so i biber
Dekoracija
svež peršun
Način pripreme
1. Skuvati oljušteni krompir i od njega sa margarinom i mlekom napraviti pire, začiniti po ukusu solju i biberom.
2. Jabuke oljuštiti, iseći na kriške. Dinstati ih sa malo vode, cimet šećerom i šećerom sve dok višak vode ne ispari, a jabuke omekšaju. Po potrebi dodavati još vode. Pred kraj dodati margarin.
3. Luk očistiti i iseći na rebarca, a praziluk na kolutove, začiniti suvim začinom. Pržiti na malo ulja dok ne omekša i karamelizuje se. Po potrebi dodavati malo vode tokom procesa. Začiniti mlevenom slatkom paprikom.
4. Krvavicu opeći na tiganju do tamne boje sa obe strane.
5. Servirati toplo, dekorisano seckanim svežim peršunom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.