Junetina Stroganov

Za 2 osobe

400 g junećeg bifteka
manja glavica stepenirnog luka
200 g šampinjona
2 kisela krastavca
50 ml belog vina
kašičica senfa
2 kašike brašna
so i biber
½ veze peršuna
kocka supe
2dl vode
margarin
ulje

Testo za lepinje

½ pakovanja kvasca
500 g brašna
2dl vode
½ kašičice soli
½ kašičice šećera
žumance

Dekoracija

zelena salata
paradajz
kisela pavlaka

Share | Print

Način pripreme

1. U činiju sipati brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo, prah šećer i so. Zatim dodati margarin i rukom sjediniti namirnice da masa postane rastresita.

2. U masu narendati šargarepu, dodati brusnice, zatim čokoladu izlomljenu na sitne komade. Narendati koru od limuna.

3. Dodati jogurt i varjačom umesiti testo (masu). Obrašnjaviti radnu površinu i na njoj premesiti testo laganim pokretima da bi testo ostalo 'vazdušasto'.

4. Formirati skonse i staviti ih u omašćenu tepsiju i zatim ih peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Servirati ih uz čaj.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!