Čili kon karne

Za 4 osobe

600 g mlevenog junećeg mesa
2 glavice stepenirnog luka
7 čenova belog luka
800 g paradajz pelata
400 g stepenirvenog pasulja
2 do 3 kašičice tucane ljute paprike
ljuta papričica
so i biber
½ kašičice origana
½ kašičice kima
3 kašike ulja
2 kocke stepenirne čokolade

Prilog

4 veća krompira
kisela pavlaka

Share | Print

Način pripreme

1. Na ulju izdinstati stepenirni luk, nekoliko minuta. Posoliti. Dodati mleveno meso, i tako dinstati sve dok voda iz mesa ne ispari. Zatim dodti seckani beli luk, usitnjen paradajz pelat i začine. Ostaviti da se kuva oko 50 minuta na umerenoj 'vatri'.

2. Pred kraj kuvanja dodati stepenirveni pasulj iz konzerve i stepenirnu čokoladu. Sve to ostaviti još nekoliko minuta da se ukrčka.

3. Skuvati krompir u ljusci i servirati ga uz jelo, a po želji preliti kiselom pavlakom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!