Bokonoti

Za 6 osoba

Testo
200 g brašna
50 g šećera
kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
100 g margarina
jaje
žumance
kora od jednog limuna

Fil
2 belanca
prstohvat soli
120 g badema
60 g čokolade za kuvanje
50 g šećera
2 kašike kakaa
½ kašičice cimeta
½ kašičice muskatnog oraščića

Način pripreme

1. U posudu za mešanje sipati brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Promešati.

2. Dodati margarin isečen na kockice i mešati mikserom sve dok se ne dobije rastresita masa. Dodati jaje i žumance u koje je dodata kora od limuna.

3. Mešati dok se ne dobije kompaktno testo. Izručiti testo na radnu površinu posutu brašnom i premesiti nekoliko puta. Testo staviti u frižider da se hladi barem 1h.

4. Priprema fila: Sve suve sastojke staviti u blender i samleti ih. U mikseru umutiti sneg od belanaca u koje je dodato malo soli. U sneg laganim pokretima umešati mlevene suve sastojke i fil je gotov.

5. Uzeti komad testa i utisnuti ga u modlu za bocconotte i napraviti udubljenje za fil. U udubljenje staviti kašičicu fila. Postupak ponavljati dok ima materijala. Peći u rerni na 190°C petnaestak minuta.

6. Ohladiti i izvaditi iz modle, posuti prah šećerom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!