Gozleme

Za 24 komada

Testo
600 g brašna
3 dl vode
kašičica soli

Fil
400 g losos filea
450 g smrznuti kineski mix povrća
½ kašičice soli
200 g pečuraka
0,5 dl ulja
limun
biber po ukusu

Dekoracija
suvo voće
Način pripreme

1. Testo: zamesiti testo od navedenih namirnica. Ostaviti testo da odstoji i omekša 30 minuta.

2. U zagrejanu vodu sipati malo soli i staviti isečene kolutove limuna. Kad proključa ubaciti filete lososa da se skuvaju. Kuvati 3-4 minuta. Ohladiti.

3. Fil: u posudu sipati malo ulja, zagrejati pa dodati krupno rendane pečurke. Kad ispari sva tečnost dodati kineski mix povrća, začiniti i na kraju ubaciti malo belog luka u prahu. Skloniti sa vatre da se malo prohladi. Sjediniti ribu i povrće, promešati da se ujednači masa.

4. Podeliti testo na 6 jednakih delova. Svako testo posebno razvući oklagijom, što tanje. Na razvučeno testo staviti šestinu fila, preklopiti sa svih strana i peći u tiganju na umerenoj vatri sa par kapi ulja, dok ne bude pečeno sa obe strane.

5. Servirati toplo, dekorisano suvim voćem.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!