Đačka užina

Za jednu osobu

Kašica
2 dl mleka
50 g ražanih pahuljica
kašičica smeđeg šećera
20 g badema
20 g lešnika

Pašteta
konzerva tunjevine
3 šampinjona srednje veličine
0,1dl ulja
20 g mlečnog margarina
prstohvat soli
3 lista zelene salate
4 komada tosta

Voćna salata
¼ jabuke
¼ banane
¼ pomorandže
Način pripreme

1. Sipati mleko u posudu u njega dodati ražane pahuljice, smeđi šećer, mleveni badem i lešnik. Staviti na šporet da prokuva, pa skloniti sa strane da se hladi.

2. Napraviti paštetu od tunjevine: ocediti tunjevinu od ulja, šampinjone oprati, iseći, pa ih sotirati na malo ulja. Ohlađene pečurke dodati u tunjevinu zajedno sa margarinom, malo posoliti, pa ispasirati sa blenderom dok ne postane kremasta, maziva masa, zatim dodati malo suvog bosiljka, promešati.

3. Iseći dva lista zelene oprane salate. Od tosta odstraniti koru, a sredinu rastanjiti oklagijom. Premazati paštetom, posuti zelenom salatom i urolati tost.

4. Voćna salata: oljuštiti jabuku, pa je iseckati sitno na listiće. Bananu i pomorandžu oljuštiti i sitno iseći, sjediniti.

5. U odgovarajuću kutiju za užinu na listu zelene salate spakovati isečeni rolat od tunjevine, kašicu od ražanih pahuljica sipati u papirnu modlu, voćnu salatu u drugu modlu i zajedno upakovati.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!