Svinjski file u crvenom kari sosu

Za 2 osobe

200 g svinskog filea
2 kašike crvene kari paste
2 dl kokosovog mleka
2 dl pavlake za kuvanje
200 g mešanog povrća
rendana kora od jedne limete
2 ljute papričice (očišćene bez semena)
kašika sosa od ostriga
kašičica nerafinisanog šećera
so i biber, po ukusu

Prilog
pirinač

Crvena kari pasta
4 kašike ljutog ajvara
kašičica čili (ljute) papričice u prahu
3 čena belog luka
rendana kora od jedne limete
sok od pola limete
30 g svežeg đumbira
so i biber, po pola kašičice
Način pripreme

1. U zagrejani tiganj sipati 1 dl kokosovog mleka, 1 dl pavlake za kuvanje, kašiku ulja i sačekati da provri.

2. Dodati kari pastu, promešati i nakon toga dodati rendanu koru od limete i odmah nakon toga dodati file isečen na komade veličine zalogaja.

3. Dodati ostatak pavlake i kokosovog mleka. Pustiti da provri. Nakon nekoliko minuta dodati povrće, sos od ostriga, šećer, timijan i isečenu ljutu papričicu.

4. Služiti sa kuvanim pirinčem.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!