Pileća Tai čorba sa rezancima

Za 1 osobu

domaći rezanci
1 pileći file
2 kašike crvene kari paste
4 dl kokosovog mleka
kašičica kari začina
0,5 l vode
supa u kocki
ulje
mešano povrće za čorbu

Crvena kari pasta
4 kašike ljutog ajvara
kašičica čili (ljute) papričice u prahu
3 čena belog luka
rendana kora od jedne limete
sok od pola limete
30 g svežeg đumbira
so i biber po pola kašičice

Prilog
banana
čili papričica u ulju
limeta
sos od ribe
smeđi šećer
Način pripreme

1. Iseći piletinu na sitne komade.

2. U šerpi zagrejati malo ulja i na njemu propržiti crvenu kari pastu i kari prah. Dodati piletinu, dobro promešati i zatim dodati 2 dl kokosovog mleka.

3. Kada provri dodati ostatak kokosovog mleka vodu i supu u kocki. Kuvati 15 minuta. Pred kraj kuvanja dodati rezance.

4. Ostatak rezanaca ispržiti u dubokom ulju dok ne postanu hrskavi.

5. Sipati supu u činiju i dekorisati hrskavim prženim rezancima.

6. Servirati uz priloge.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!