Tajlandske prženice

Za 24 komada

Fil
150 g svinjskog mlevenog mesa
kašičica soja sosa
kašika sosa od ostriga
kašičica šećera
½ kašičice bibera
50 g gambora
jaje
peršun veza
ulje za prženje
300 g tost hleba

Prilog
pola glavice crnog luka
peršun
svež krastavac
0,5 dl sirćeta
ljuta papričica

Način pripreme

1. Propržiti gambore na malo ulja. Odstraniti koricu tosta tako da ostane samo sredina, pa sredinu preseći na pola.

2. Fil: mleveno meso, gambore, jaje, sos od ostriga, soja sos, biber, šećer i peršun iseckati u blenderu.

3. Prilog: krastavac iseći na kockice, crni luk iseći sitno, papričicu na kolutove, peršun sitno iseckati i dodati sirće. Promešati.

4. Sipati više ulja u dublji tiganj da se zagreje. Svako parče tosta namazati filom i pržiti u duboko zagrejanom ulju filom okrenutim na dole, oko minut dva.

5. Servirati na tanjiru zajedno sa prilogom.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!