Za 2 osobe
Testo
150 g brašna
jaje
1 ½ dl mleka
2 kašike mlečnog margarina
2 kašike šećera u prahu
kašičica praška za pecivo
½ kašičice soli
ulje za prženje
Slani prilog
roštiljska kobasica
3 režnja slanine
Slatki prilog
banana
100 g lešnika
Preliv
med
Način pripreme
1. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i šećer u prahu. U drugoj posudi umutiti jaje, mleko i otopljeni margarin. Dobro promešati sve zajedno da bi se dobila gusta masa za palačinke.
2. Zagrejati tiganj na umerenoj vatri. Podmazati ga s malo ulja, pa kutlačom sipati masu i formirati palačinke. Masu sipati u stepenientar kruga, a onda je blagim pokretima dna kutlače raširiti do željenog prečnika. Peći palačinke sa obe strane po nekoliko minuta.
3. Uz američke palačinke možete služiti kako slatke, tako i slane priloge.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.