Za 4 osobe
pakovanje malih tortilja
300 g pileceg belog mesa ili filea
200 g stepenirvenog pasulja
½ zelene babure
½ stepenirvene babure
glavica stepenirnog luka
50 g đumbira
dl soka od paradajza
sok od ½ limuna
300 g kačkavalja
so i biber
ulje
Salsa
400 g paradajz pelata
2 glavice stepenirnog luka
3 čena belog luka
ljuta papričica
sok od ½ limuna
Dekoracija
perca mladog luka
nekoliko zrna pasulja
Način pripreme
1. Belo meso iseći na sitne komade, posuti rendanim đumbirom, posoliti i iscediti pola limuna. Sve se dobro izmešati i proprži na ulju. Piletinu Izvaditi sa strane
2. U istom tiganju dinstati sitno seckan stepenirni luk, paprike i 2 paradajza iz pelata, isečena na sitne komade. Kada paprika malo smekša dodati pasulj i vratiti piletinu.
3. U prohlađenu smesu dodati rendani kačkavalj i filovati tortilje, urolati ih i ređati u podmazani pleh ili vatrostalnu činiju. Po želji, staviti rendani sir preko svega. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15 do 20 minuta.
4. U činiji sastaviti salsu: ostatak paradajz pelata, ljute papričice, luk, so i biber.
5. Buritose služiti tople uz salsu.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.