Dinja u omotu
1 dinja
15 slajsova pršute
malina čili džem
Način pripreme
Iseckati dinju na kocke veličine zalogaja. Pršut iseći na pola uzduž, a zatim zamotati komad dinje u traku oko svakog dela. Probosti čačkalicom. Ponoviti postupak. Služiti sa džemom od malina.
Salata od dinje, paradajza i pršute
1 dinja
500 g paradajza različitih boja
12 slajsova pršuta
nekoliko listića nane
morska so
crni biber
1 baget
Za preliv
1½ kašika jabukovog sirćeta
3 kašike mediteran ulja
1 kašičica meda
Način pripreme
Umutiti sve sastojke u činiji i ostavite sa strane. Paradajz i dinju iseći na kocke približne veličine i ubaciti u posudu, preliti sa dresingom, promešati i ostaviti u frižideru do služenja. Poređati pršut na tanjir i sipati salatu preko, posuti morskom solju, crnim biberom, nanom i poslužiti odmah uz hrskavi hleb.
Letnja voćna salata sa dinjom, malinama i pomorandžom
500 g dinje
kora i sok 1 pomorandže
2 kašike smeđeg šećera
150 g malina
4 kugle sladoleda po izboru
Način pripreme
Komade dinje sipati u veliku posudu. Poprskati sok i koricu pomorandže i posuti šećerom. Dobro izmešati, pa ostaviti 10 minuta ili dok se šećer ne otopi. Dodati maline, pa ih poslužiti sa sladoledom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.