Za 6 osoba
1 kg svežeg paradajza
½ zelene babure
½ žute babure
1 krastavac srednje veličine
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice mlevenog kima
1/2 kašičice ljute tucane paprike
sok od ½ limuna
biber i so
1 kašika sirćeta
Krutoni
500 g hleba isečenog na kocke
0,5 dl maslinovog ulja
2 čena belog luka
Način pripreme
1. Izblanširati paradajz (potopiti ga u vruću vodu na minut – dva dok se ljuska ne odvoji). Oljuštiti krastavac. Iseckati crni luk.
2. U blenderu izmiksati paradajz, krastavac, luk i papriku. Sve to začiniti solju, biberom, kimom, pasiranim belim lukom, ljutom paprikom, sokom od pola limuna, sirćetom i dobro promešati …
3. Gaspaćo staviti u frižider da se hladi.
4. Služiti uz prepržene komadiće hleba na maslinovom ulju sa belim lukom.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.