Kadinbudu ćufte
500 g junećeg mlevenog mesa
2 kašike mediteran ulja
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica kuhinjske soli
½ kašičice slatke crvene paprike
1 kašičica sušene nane
½ kašičice kima
½ kašičice crnog bibera
½ kašičice čilija sa morskom solju
50 g ribizli
100 g pirinča
1 veza peršuna
Za prženje
350 ml mediteran ulja
100 g brašna
2 jaja
Prilog
400 g pirea od krompira
100 g baby spanaća
50 g radiča
50 g matovilca
100 g miksa zelenih salata
Način pripreme
U dubljem tiganju zagrejati 2 kašike mediteran ulja. Na njemu propržiti sitno iseckan crni i beli luk. Polovinu mesa prodinstati sa lukom i začiniti solju, biberom, slatkom paprikom, čilijem sa morskom solju, kimom i sušenom nanom. Polovina mesa kad se prodinsta, ostaviti da se potpuno ohladi.
U posudi spojiti ohlađeno meso sa drugom polovinom svežeg mesa. Dodati i iseckan peršun, ribizle i skuvan, takođe hladan pirinač. Sjediniti masu, ostaviti da se malo stegne u frižideru, pa od iste uvaljati ćufte. Ćufte uvaljati u brašno, zatim umočiti u razmućena jaja i pržiti u dubokom zagrejanom ulju. Nakon prženja ocediti ih na papirnom ubrusu.
Servirati ćufte uz pripremljen pire krompir, baby spanać i miks salata.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.