Za 2 osobe
500 g fileta soma
100 g kačkavalja
prezle
brašno
1 jaje
½ litre ulja za pohovanje
suvi začin
Prilog
400 g provansa mix povrća
Način pripreme
1. Izrendati sir. Pripremiti brašno i prezle. Umutiti jedno jaje za paniranje somovine.
2. U tiganj sipati ulje da se greje. Filete somovine začiniti solju i belim lukom u prahu. Na sredinu fileta staviti rendani sir i urolati.
3. Urolane filete uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle. Po potrebi pričvrstiti čačkalicom. Pržiti filete u dubokom, zagrejanom ulju dok ne porumene i budu prženi sa svake strane.
4. Provansa mix povrće propržiti u vrućem tiganju, pa servirati sa pohovanom somovinom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.