Za 4 osobe
Keške
500 g geršle
2 bataka sa karabatakom
1,5 l mlake vode
400 g provansa mix povrća
Uštipci
500 g brašna
1 dl mleka
2 dl vode
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 jaje
Način pripreme
1. Oprati geršlu toplom vodom, sipati je u odgovarajuću šerpu, dodati batake i naliti vodom. Kuvati oko 2 sata.
2. Kada su geršla i bataci skuvani varjačom mešati dok se svo meso ne skine sa kostiju i dok se sve dobro ne poveže, odstraniti kosti.
3. Servirati toplo sa povrćem.
4. Za uštipke mikserom povezati sve sastojke u meko i lepljivo testo.
5. Testo ostaviti na toplom mestu da naraste oko 30 minuta.
6. Naraslo testo formirati nauljenom kašikom i lagano spuštati u duboko zagrejano ulje, pržiti sa svih strana dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.