Za 4 osobe
Testo
300 g brašna
½ kašičice soli
3 kašike svinjske masti
kašika margarina
4 kašike vode
Fil
200 g slanine
200 g punomasnog sira
150 g praziluka
150 g spanaća
4 jaja
2 dl pavlake za kuvanje
so i biber
Dekoracija
sveže povrće
Način pripreme
1. Napraviti testo. U posudi pomešati brašno, margarin, mast i so. Prstima sastaviti namirnice dok se ne dobije mrvičasta i ravnomerno pomešana masa. Dodati vodu, pa lopaticom umesiti testo da se dobije kompaktna masa. Pokriti je pvc folijom i ostaviti 30 minuta u frižideru.
2. Testo ravnomerno rasporediti u posudu za pečenje, prečnika do 24 cm. Lagano izbosti testo viljuškom na nekoliko mesta. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 20 minuta.
3. Dok je testo u pećnici, u dubokom tiganju na margarinu propržiti slaninu i praziluk, dok slanina ne postane hrskava. U dubokoj činiji umutiti jaja i pavlaku za kuvanje. Začiniti solju i biberom.
4. Posle vađenju iz pećnice, po testu ravnomerno rasporediti slaninu i praziluk. Zatim posuti rendanim sirom i ravnomerno naliti smesom od jaja i pavlake. Ukrasiti svežim povrćem. Smanjiti temperaturu pećnice na 180 stepeni. Peći još 30 minuta. Servirati toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.