Njujorški čizkejk

Njujorški čizkejk

Za 8 osoba

900 g sirnog namaza (krem sira)
200 g pavlake
3 cela jaja
1 žumance
200 g šećera
3 kašike brašna
kora od limete ili limuna

Kora za kolač

300 g keksa (od integralnih žitarica)
125 g margarina

Sos od voća

300 g smrznutog voća
3 kašike kristal šećera
nekoliko kašika vode

Način pripreme

1. Izmrviti keks i pomešati ga sa margarinom. Posudu za pečenje obložiti alu folijom i u njoj formirati podlogu od keksa i margarina. Staviti je u frižider na deset minuta da se stegne.

2. U drugoj posudi sjediniti krem sir, pavlaku i šećer. Sve to umutiti mikserom, zatim dodavati jaja, jedno po jedno, i žumance. Dodati rendanu koru od limete ili limuna i 3 kašike brašna. Umutiti i presuti u posudu za pečenje (u kojoj je formirana podloga od keksa i margarina).

3. Pleh staviti u nešto širu posudu sa vodom i tako ih staviti u rernu na 180 stepeni na 70 minuta.

4. Po pečenju rashladiti kolač i staviti ga u frižider da se stegne.

5. Smrznuto voće, šećer i malo vode prokuvati u šerpici. Serviran kolač preliti sosom od voća.

image_pdfPDFimage_printŠtampa