Za 8 osoba
900 g sirnog namaza (krem sira)
200 g pavlake
3 cela jaja
1 žumance
200 g šećera
3 kašike brašna
kora od limete ili limuna
Kora za kolač
300 g keksa (od integralnih žitarica)
125 g margarina
Sos od voća
300 g smrznutog voća
3 kašike kristal šećera
nekoliko kašika vode
Način pripreme
1. Izmrviti keks i pomešati ga sa margarinom. Posudu za pečenje obložiti alu folijom i u njoj formirati podlogu od keksa i margarina. Staviti je u frižider na deset minuta da se stegne.
2. U drugoj posudi sjediniti krem sir, pavlaku i šećer. Sve to umutiti mikserom, zatim dodavati jaja, jedno po jedno, i žumance. Dodati rendanu koru od limete ili limuna i 3 kašike brašna. Umutiti i presuti u posudu za pečenje (u kojoj je formirana podloga od keksa i margarina).
3. Pleh staviti u nešto širu posudu sa vodom i tako ih staviti u rernu na 180 stepeni na 70 minuta.
4. Po pečenju rashladiti kolač i staviti ga u frižider da se stegne.
5. Smrznuto voće, šećer i malo vode prokuvati u šerpici. Serviran kolač preliti sosom od voća.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.