Za 8 osoba
Testo
500 g brašna
3 dl vode
1 kašičica soli
½ dl ulja
40 g margarina
Fil
600 g krompira
3 glavice crnog luka
½ dl ulja
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica aleve paprike
450 g balkanske mešavine povrća
Način pripreme
1. Testo: brašno, vodu, so i ulje pomešati dok se testo ne ujednači. Premesiti testo na radnoj dasci.
2. Podeliti testo na tri dela, pa ga ostaviti da malo odstoji.
3. Crni luk iseći na rebarca. Prodinstati ga u odgovarajućoj posudi sa malo ulja. Posoliti, pobiberiti i dodati malo aleve paprike. Krompir iseći na kolutove, pa ga dodati u proprženi crni luk, promešati, pobiberiti. Naliti sa vodom da ogrezne i ostaviti da se kuva.
4. Otopiti margarin. Razvući testo, premazati margarinom i urolati ga u obliku puža. Ponoviti postupak 3 puta.
5. Na skuvani krompir u istoj toj posudi dodati balkansku mešavinu povrća, preko toga staviti testo i kuvati oko pola sata. Servirati toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.