Palenta sa džemom od luka
50 g palente
50 g margarina
300 ml vode
10 listova slanine
100 g kačkavalja
½ kašičice biber šarene mešavine
½ kašičice morske soli
3 kašike suncokretovog ulja
100 ml grčkog jogurta
100 g džema od luka
Način pripreme
Margarin otopiti u šerpi. Kad se margarin istopi dodati vodu i palentu i mešati dok se ne zgusne. Začiniti solju i biberom. Dodati narendan kačkavalj i izlomljenu proprženu slaninu. Silikonski kalup podmazati uljem i skuvanom palentom napuniti kalup. Ostaviti dok se palenta ne stegne. Servirati palentu na grčkom jogurtu i preko posuti hrskavu slaninu. Ukrasiti džemom od luka i poslužiti.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.