Za 4 osobe
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
200 g graška
600 g mlevenog junećeg mesa
2 kašike ulja
so i biber
1/4 kašičice tucane ljute paprike
lovorov list
20 g parmezana
Velute sos
2 dl goveđe supe
30 g margarina
1 kašika brašna
1 kašika vorčester sosa
Krompir pire
1 kg krompira
30 g margarina
1 žumance
1 dl mleka
1 čen belog luka
so po ukusu
Način pripreme
1. Izdinstati crni luk na ulju i dodati mleveno meso. Dinstati dok sva tečnost ne ispari, a meso dobije ukus prženog. Zatim dodati prethodno obaren grašak i šargarepu iseckane na kockice i začiniti po ukusu.
2. Napraviti velute sos tako što se na margarinu proprži brašno, uz dolivanje goveđe supe i u sve to dodati kašiku vorčester sosa.
3. Napraviti pire krompiri uz mešanje dodati margarin, žumance, mleko, so i čen sitno seckanog belog luka.
4. Sve sjediniti u vatrostalnoj posudi i to redom: na dno meso sa povrćem, zatim sos, preko pire krompir i posuti parmezanom. Staviti u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni 30 minuta.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.