Za 2 osobe
2 pastrmke
300 g krompira
2 čena belog luka
1 kašika suvog začina
so i biber po ukusu
Prilog
300 g mešavine povrća
1 kašika kisele pavlake
Način pripreme
1. Krompir oljuštiti i iseći na tanke komade.
2. Pastrmku očištiti i dobro začiniti suvim začinom. U pastrmku staviti sitno seckani beli luk i ostaviti ih sa strane.
3. Pekač dobro nauljiti, a u njega staviti krompir začinjen solju i biberom. Preko krompira staviti pastrmku.
4. Peći u poklopljenom pekaču 20 minuta na 180 stepeni.
5. Servirati sa dinstanim povrćem u koje se pred kraj dinstanja doda kašika kisele pavlake.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.